Forum Przedbórz Strona Główna
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: Klasyk
2010-02-11, 13:24
Bezsenność na Leśnej, czyli Nękany.
Autor Wiadomość
graf61 
Guru

Wysłany: 2010-02-02, 20:47   Bezsenność na Leśnej, czyli Nękany.

Pana burmistrza Naczyńskiego, Miłosza zresztą paradoksalnie, ktoś ostatnio tyleż dotkliwie, co uporczywie nęka. I nie są to wbrew pozorom, wyrzuty sumienia. O nie ! Uściślę – nęka go o godzinie 2.00 i o 4.00 go nęka. Uściślę jeszcze bardziej – nęka go głuchymi, czyli jak rozumiem, nie niosącymi zbytnich treści, telefonami. Kto, czy też co nęka gwiazdkę naszej lokalnej polityki? Otóż w ocenie pana Naczyńskiego nęka go moja... żona – lekarz zresztą i radna powiatowa. Ocena pana burmistrza jest tyleż bezczelna, co bezpodstawna. Zauważcie bowiem, że w ten sam sposób, mając zresztą dokładnie takie same (czyli żadne) dowody, mógłby pan Naczyński oskarżyć każdego z was ! Pan burmistrz poniesie (zapewniam !) konsekwencje swoich sennych konfabulacji ( z pogranicza snu i jawy). Kieruje bowiem swe absurdalne oskarżenia pod adresem osoby z jednej strony niewinnej, z drugiej zaś publicznej (radna). Doprowadza do naruszenia interesu prawnego i dóbr osobistych, próbuje podważać autorytet, zakłóca pracę jednego z zakładów opieki zdrowotnej funkcjonujących na terenie naszego miasteczka, nasyłając na niewinną zgoła białogłowę funkcjonariusza wymiaru sprawiedliwości, w osobie bardzo zresztą zdezorientowanego policjanta. Rozumiem, że wizyta ta odbyła się za wiedzą prokuratora, na którego ręce przedborski włodarz złożył stosowne doniesienie. Pozwólcie, że zadam w tym momencie pytanie - już płakać, czy jeszcze się śmiać?
Pragnę podkreślić, że moja małżonka jest osobą zaufania publicznego - nie tylko jako radna, ale przede wszystkim jako lekarz. Radną kiedyś być przestanie, lekarzem nigdy. I dlatego nie może sobie pozwolić na pozbawione podstaw oskarżenia pewnego nieodpowiedzialnego... Przemilczę, a co mi tam!
Apeluję do pana , panie.... burmistrzu Miasta Przedborza, abyś swe kompleksy i frustracje zimowe zaczął wyładowywać na kimś innym (domownicy ?- to tylko sugestia). Zresztą wiosna zbliża się nieuchronnie, dni stają się coraz dłuższe a więc i skłonność do psychoz i depresji ulegnie znaczącemu ograniczeniu. To była uwaga natury ogólnej. I tutaj pozwolę sobie na wtręt jeden niewinny - czy ktoś wie, kto powiedział, że ryba psuje się od głowy? Tak tylko pytam? :57
P.S. Jakoś dziwnie nie martwi mnie to, żę grono „fanów” jaśnie nam panującego wydaje się stale rosnąć. Bo klnę się, że telefony same z siebie raczej nie dzwonią. Noo, jest zresztą opcja, że to dzwoni jakaś cicha wielbicielka (wielbiciel?). I to co wybrzmiewa w słuchawce wcale nie jest głuche, tylko zaprawione głębokimi emocjami i uczuciem. Dobranoc.
C.d.n.

przewijak
Bywalec

Wysłany: 2010-02-02, 21:25   

A może to "śmierć" do panującego się zbliża, i już dzwoni po niego, bo przecież kadencja już tuż tuż.

koniuszy
Wyjadacz

Wysłany: 2010-02-02, 21:29   

Taki utwór można zadedykować panu Burmiszczowi: Telefony - Republika

http://anik15.wrzuta.pl/a...lika_-_telefony

telefony w mojej głowie
bez przerwy trrrrrrrrrrrrrrr
nikt nie dzwoni nikt nie dzwoni
to tylko ja tylko ja

PZ 
Forumator
Fringilla coelebs

Wysłany: 2010-02-02, 21:41   

A ja przyłączam sie do dedykacji piosenką "Halo to ja":

Halo, to ja,
pedze do ciebie swiatlowodem,
Ty wiesz,
mam do przebycia dluga droge,
Halo, to ja... Halo, to ja...

(On:)Halo, czy to ty?
(Ona:)Ano, to sem ja.
(On:)Powiedz, ze nie zapomniałas chlopaka z wakacji.
(Ona:)A nato ju... i ten prestinak,
co schledano na pomadku, na sydne.
A noczi...
(On:)A slowa, ktore szeptalismy pod gwiazdami?
(Ona:)To wisz, ze pamantuju...

CHOIR:Wroc do mnie!...

http://www.youtube.com/watch?v=ZsFiN2eTOZg

może to ktoś zza Karpat :mrgreen: dzwoni bo nocna taryfa jest tańsza :mrgreen:

apsik 
Wyjadacz

Wysłany: 2010-02-02, 22:10   

Ja grab, ja grab jak mnie słyszycie?? Na Polsacie ma lecieć Telefon, ale nie wie kiedy jakoś na dniach :-D Może to Zygmunt Solorz dzwoni?

Klasyk 
Forumator

Wysłany: 2010-02-02, 23:02   

To chyba zabawa w "głuchy telefon" ;-)
Albo nowoczesna i zaadoptowana wersja "Straszny telefon 2" oczywiście w przedborskim wydaniu. ;-)

Trygław 
Nowicjusz

Wysłany: 2010-02-08, 11:32   

Mega HIT "TELEFON"! Dzisiaj. Polsat 20:00 :mrgreen:

larsv.t 
Bywalec
larsv.t

Wysłany: 2010-02-10, 12:15   

Burmistrzowi nadal wydaje się że ma jednego przeciwnika i krytyka? Rozkoszny czy naiwny? Dziwne że przy jego uczciwości w ogóle może spać. :-P

sima189 
Bywalec

Wysłany: 2010-02-11, 12:48   

Panowie zajęliście stronę w sporze, który jedna strona upubliczniła.
Politycy maja prawo sprawować władzę z mandatu społecznego, maja prawo i obowiazek wprowadzać różne rozwiązania, czasem niezgodne z oczekiwaniami itd. Ale mają też prawo do prywatności i spokoju (np. we własnym domu). Społeczeństwo natomiast ma prawo krytykować, ale czy ma prawo nasmiewać się tu na forum.
Osąd wydadzą wyborcy przy urnach. Moim zdaniem, kampania wyborcza to prezentacja programów, przekonywanie, że ma się dobre pomysły na reformy itd., a nie wycieczki osobiste.
Temat nie daje prestiżu forum i konfliktuje otoczenie. Wnoszę o zamknięcie tematu i jego usunięcie.

P.S.
Znam motto ze "ZNIEWOLONEGO UMYSŁU" Cz. Miłosza.

Klasyk 
Forumator

Wysłany: 2010-02-11, 13:24   

Zgadzam się z Tobą - temat został zasygalizowany - podjęto pewną dysusję i starczy.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi