Forum Przedbórz Strona Główna
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Igrzyska Olimpijskie - Kanada 2010
Autor Wiadomość
Anka 
Forumator
Gajdzica

Wysłany: 2010-02-17, 09:53   Igrzyska Olimpijskie - Kanada 2010

Nie wiem jak Wy, ale ja bardzo lubię śledzić dyscypliny sportowe prezentowane na Igrzyskach. Oczywiście najbardziej, gdy jest okazja kibicować Polakom...
A z tym niestety nie jest najlepiej. Za to co i rusz natrafiam na czeskich reprezentantów, którzy - choćby jak dziś nad ranem mimo młodego wieku zaskakują swoim przygotowaniem i umiejętnościami (Łyżwiarstwo figurowe - soliści). Państwo cztery razy mniejsze, a jednak sa bardziej widoczni.
Czemu tak sie dzieje, ze nie potrafimy sobie radzić w sporcie i w zasadzie nie wiele jest dyscyplin "stojących" Polakami - czasami jakby i to wbrew "priorytetom" zmieniających sie ministrów sportu?

paddy
Forumator
King Nothing

Wysłany: 2010-02-18, 08:58   

W sobotę kibicowaliśmy Adamowi Małyszowi (w najbliższą też pokibicujemy na dużej skoczni) i mieliśmy pierwszy medal - srebro, a wczoraj kolejny sukces dla Polski - Justyna Kowalczyk zdobyła srebrny medal w sprincie na 1,4 km techniką klasyczną. Przegrała z Norweżką Marit Bjoergen.
"Life it seems will fade away Drifting further every day Getting lost within myself Nothing matters no one else I have lost the will to live Simply nothing more to give There is nothing more for me..."
Metallica - Fade To Black

Anka 
Forumator
Gajdzica

Wysłany: 2010-02-18, 09:31   

Oglądałam :) Super emocje :-)

Śledziłam tez zjazdy narciarskie kobiet - trasa obłędnie trudna...

PZ 
Forumator
Fringilla coelebs

Wysłany: 2010-02-18, 18:21   

Heh...jeśli Adam Małysz(w co wierze)zdobedzie medal to chyba na tych trzech medalach niestety sie skończy :-/

graf61 
Guru

Wysłany: 2010-02-18, 18:36   

Patrzmy pozytywnie. Justynka jeszcze dwa medale- złoto i brąz. Adasia oceniam na drugie, trzecie miejsce w sobotnich zawodach. Suma: jeszcze trzy medale olimpijskie. I tak trzymać!!! :d

PZ 
Forumator
Fringilla coelebs

Wysłany: 2010-02-20, 09:08   

Adam Małysz skoczył w kwalifikacjach 133,5 metra-skacząc z niższego rozbiegu-ciekawe co będzie dziś.Mocno trzymam kciuki :!:

graf61 
Guru

Wysłany: 2010-02-20, 16:14   

Medal powinien być, ale konkurencja bardzo mocna. Ja jednak głęboko wierzę w doświadczenie Małysza.

paddy
Forumator
King Nothing

Wysłany: 2010-02-21, 19:13   

No i jest kolejne olimpijskie srebro Adama Małysza.
W ogóle Polacy są coraz lepsi w skokach, Kamil Stoch był na 14 miejscu, a Stefan Hula 20. Małysz i inni wielcy skoczkowie też zaczynali od niskich pozycji, więc kto wie ;)
"Life it seems will fade away Drifting further every day Getting lost within myself Nothing matters no one else I have lost the will to live Simply nothing more to give There is nothing more for me..."
Metallica - Fade To Black

graf61 
Guru

Wysłany: 2010-02-26, 20:52   

NASZE MIMOZY
Obserwuję z uwagą olimpiadę w Vancouver. Cieszę się z tych kilku sukcesów naszych reprezentantów (de facto dwie osoby!). Coś cholerycznego dopada mnie jednak, gdy słyszę wygłaszane rozhisteryzowanymi głosikami przez naszych zawodników wywody, jak to oni nie myślą o jakichś tam medalach, tylko o dobrym starcie (sic!). To co to jest według nich „dobry start”, jeśli nie walka o czołowe lokaty, o medale właśnie? Jakaś trzęsąca się biatlonistka prosi , żeby ich surowo nie oceniać po zajęciu 12 (!) miejsca... To jak można ocenić taki występ? Jeden z naszych słynnych nielotów – Łukasz Rutkowski oburza się na dziennikarza, gdy ten mówi, że praktycznie wszyscy polscy skoczkowie , oprócz Adama Małysza, zawalili konkurs drużynowy. A nie zawalili? Skoczka Rutkowskiego szczególnie denerwuje stwierdzenie, że po odejściu pana Adama, nie będzie praktycznie polskich skoków. Zawodnik twierdzi, że trzeba wierzyć, że wszyscy powinni dostać swoją szansę. Ja pytam – a nie dostaliście? Czym bowiem była „wycieczka” do Kanady? Kolejna przykład- klan rodzinny Ligockich. Pojechali po to, by zająć ostatnie miejsca w swoich konkurencjach. Po co jednak płacić im spore stypendia ze środków budżetowych za takie błyskotliwe „sukcesy”? Reasumując- zawodnicy innych państw pojechali do Vancouver, by gryźć śnieg i walczyć. Nasi pojechali po to, by zaliczyć „dobry start”. Inni walczyli o medale – gros naszych naskakiwała na dziennikarzy, by przy nich (zawodnikach) nawet o tym nie wspominać, bo to ich „paraliżuje” (sic!). Może więc czas poszukać sobie jakiegoś mniej stresującego zajęcia? Może zamówić jedną i drugą wizytę u...neurologa? Bo nas kibiców, obserwujących przed ekranami wyczyny naszych reprezentantów też paraliżuje. I jeszcze do tego- trafia...! Adam Małysz ma niewielki, kompetentny zespół ludzi (dosłownie 3-4 osoby). Przeszedł za to pełny program zajęć z psychologiem. I może tu leży klucz do sukcesów? Podobno po zajęciach psychologicznych nawet galareta tężeje. Może nasi roztrzęsieni sportowi herosi również spróbowaliby tego "tajemniczego" sposobu?

PZ 
Forumator
Fringilla coelebs

Wysłany: 2010-02-26, 21:01   

a może to brak kapelana ?? :mrgreen:

graf61 
Guru

Wysłany: 2010-02-26, 21:09   

No patrz cholera, nie pomyślałem... :oops:

róża 
Stały Bywalec

Wysłany: 2010-02-26, 21:14   

To powiedzcie mi gdzie są ci prawdziwi mężczyźni, skoro nad tymi muszą pracować psychologowie.

PZ 
Forumator
Fringilla coelebs

Wysłany: 2010-02-27, 11:20   

róża napisał/a:
To powiedzcie mi gdzie są ci prawdziwi mężczyźni, skoro nad tymi muszą pracować psychologowie.

uważasz ,że Adam Małysz nie jest prawdziwym mężczyzną... :?:

[ Dodano: 2010-02-27, 22:31 ]
JUSTYNA KOWALCZYK ZDOBYŁA ZŁOTY MEDAL!!
to nasz drugi złoty medal w dziejach igrzysk olimpijskich,pierwsze po 38 latach złoto.

[ Dodano: 2010-02-27, 23:21 ]
Panczenistki zdobyły 6 medal dla Polski :)Wywalczyly brąz w wyścigu z A merykankami:)

[ Dodano: 2010-02-28, 19:06 ]
no byłem w błędzie,jak mogłem pomyślec,że nie ma kapelana z naszymi sportowcami na ZIO :oops: tam też się już zaintalowali :mrgreen:

Anka 
Forumator
Gajdzica

Wysłany: 2010-03-01, 07:51   

Widziałam bieg Kowalczyk i do dzisiaj dotkliwie odczuwam swoje reakcje spontaniczne w karku :mrgreen: naciągnęłam jakiś mięsień.

Dobijali mnie goście w studiu i komentarze np. p. Resich-Modlińskiej... W jakim celu zapraszają tam takie osoby?

Odpowiedz do tematu