Forum Przedbórz Strona Główna
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Poczynania Nowej Władzy "Czy Nam się to podoba?"
Autor Wiadomość
róża 
Stały Bywalec

Wysłany: 2010-03-05, 22:19   

Grafie, Ty bardzo chcesz, żeby gmina przegrała tę sprawe, zastanawiam się, a wręcz jestem pewna po czyjej jesteś stronie, taki z Ciebie patriota lokalny, że niecierpliwie czekasz kiedy gmina zapłaci? A tak na marginesie sądownictwo od zarania dziejów kierowało się określonymi prawami, można nadal z nich korzystać, przecież tą sprawę prowadzą prawnicy, ludzie do tego powołani i wykwalifikowani, więc logicznym jest, że posługując się literą prawa odwołują się do oczywistych przepisów, a może Ty byś pomógł przecież w sądownictwie masz duże doświadczenie. Jeżeli zalanie byłoby tak oczywiste, to właściciel dostałby już dawno odszkodowanie, widocznie tak nie jest skoro ucieka sie do różnych metod bez efektu, ale sorry zapomniałam, że Ty jesteś specjalista, a jeszcze jedno, nie zrozumiałam dokładnie, z Twojej wypowiedzi wynika jakoby to burmistrz sam zalał ten sklep i sam prowadził tą sprawę,odkręcił zawór,czy użył węża? No i zapomniałabym, czy sugerujesz, że bez wyroku gmina, czytaj burmistrz, powinna zapłacić, no toż myslę, że nie będzie taka wyrywna i poczeka na werdykt.

Klasyk 
Forumator

Wysłany: 2010-03-07, 15:38   

Pamusia napisał/a:
przewijak napisał/a:
Powiem wam nowinę!!!! albo nie, nic nie powiem sami się dowiecie już niedługo , co się dzieje???

Czy masz na myśli te pogłoski na mieście na temat kolejnego kandydata na Burmistrza :?: :roll: :?:

Osobiście jestem nieco zaskoczona, ale jeśli sie plotka sprawdzi to ja zagłosuje na ta opcję :-D ;-) :-D

Ja już naliczyłem czterech i to poważnych ,którzy się raczej nie wycofają i nie rzucają słow na wiatr.

Co do procesu: chyba nikt nie chciałby, aby gmina przegrała, jednakże dalsze odwlekanie sprawy powoduje ciągłe naliczanie odsetek i w ogólnym rozrachunku może to się po prostu nie opłaca.

przedborzanka
Bywalec

Wysłany: 2010-03-07, 15:54   

Może zdradzisz Klasyku choć inicjały tych kandyfatów.Jestem ciakawa jak chyba wszyscy kto to taki. Jeśli już czterech to co będzie dalej.

graf61 
Guru

Wysłany: 2010-03-07, 18:46   

Różo, wydaje mi się , że niespecjalnie pilnie śledziłaś ten wątek (albo wybierałaś to, co było Ci wygodne), gdyż w innym wypadku nie pisałabyś takich nonsensów. Za "moich" czasów ( i Klasyka) również pompowaliśmy tą samą studnię (kilkadziesiąt godzin, zresztą) i nikt, nikogo nie zalał! Wystarczyło pomyśleć, zanim się coś zrobiło (zleciło).
Wydaje mi się, że w przypadku "potopu" mam nieco większą wiedzę od Ciebie. Obawiam się więc, że niestety ZUK sromotnie tą sprawę przegra. Czy pan burmistrz sam zalewał magazyny hurtowni? Bez żartów... Nie tym rzecz. Rzecz w tym, że odrzucił bardzo sensowne propozycje ugody, że od początku zaczął kręcić, zrażając poszkodowanego i odmawiając mu pomocy w kompletnie prozaicznych sprawach. Mam również uzasadnione obawy o to, że te "wojenki" i "gierki" pana Naczyńskiego nie będą dla ZUK (gminy) obojętne finansowo. Obym był złym prorokiem.
P.S. Różo, po co te gierki słowne? Jeżeli chcesz coś powiedzieć, to mów wprost. Przecież widać jak bardzo Cię korci... :-D

filozof
Bywalec

Wysłany: 2010-03-07, 19:57   

,,Lotny" umysł Grafa już wydał wyrok pisząc o karnych odsetkach. Takowe się płaci po prawomocnym wyroku. Pewnie sędzia dzieli się z Grafem informacjami poufnymi i jest lepiej poinformowany. To jest śmieszne, a wręcz żałosne. Dla takiego toku rozumowania można przytoczyć słowa im gorzej dla gminy tym lepiej dla Grafa. Nara.

graf61 
Guru

Wysłany: 2010-03-08, 07:03   

Jak zwykle. Filozofujesz dobry człowieku! Z logiką nie ma to żadnego związku, ale przecież nie o to tu chodzi, prawda Filozofie?

róża 
Stały Bywalec

Wysłany: 2010-03-10, 20:29   

Nic mnie Grafie nie korci, zawsze mówię wprost tylko z pewną kulturą wypowiedzi i subtelnością w drazliwych sprawach. Ja w przeciwieństwie do niektórych nie interesuje się "wieścią gmninną:, po prostu nie kręci mnie to, a najbardziej nie lubię pseudo ideałów, bo wiem, że takowych nie ma i wciąż wyznaję swoją teorię, iż człowiek to stworzenie grzeszne i nie ma ludzi całkowicie złych ani całkowicie dobrych, są jedynie bardziej skłonni do jednej z tych skrajności. A wracając do tematu" oddajmy Bogu co Boskie, a cesarzowi co cesarskie" i poczekajmy na decyzję organów do tego powołanych. Ciągle tylko czarne wizje, a wszystko po jakimś czasie okazuje się ok., więc trochę cierpliwości i optymizmu proponuję.

graf61 
Guru

Wysłany: 2010-03-10, 22:15   

:mrgreen: No comment.

[ Dodano: 2010-03-10, 22:16 ]
Niegodnym dyskutować z tak kulturalną i subtelną osobą. O niczym...

Rogalita 
Ekspert

Wysłany: 2010-03-10, 22:18   

graf61 napisał/a:
:mrgreen: No comment.

[ Dodano: 2010-03-10, 22:16 ]
Niegodnym dyskutować z tak kulturalną i subtelną osobą. O niczym...

:mrgreen:

graf61 
Guru

Wysłany: 2010-03-11, 19:34   

Pan burmistrz Miłosz Naczyński podpisał wielomiesięczną umowę z tygodnikiem „Komu i Czemu”. Materiały promujące gminę (patrz : pana burmistrza) ukazywać się będą w objętości pół strony co 2 tygodnie. Czy pod względem formalno-prawnym wszystko w zawartej umowie jest w porządku? Czy nie naruszono tu zasad konkurencji preferując jedna gazetę? Dlaczego właśnie „KiCz”? Jest przecież i „Gazeta Radomszczańska”, jest cotygodniowy „Co nowego” - dodatek do „Dziennika” . Czy rozeznano ewentualne możliwości współpracy ( w tym również finansowe) z tymi tytułami? Nasuwają się również inne pytania. Czy Rada Miejska wie o promocyjnej kampanii pana Naczyńskiego? Jakie są koszty działań wynikające z podpisanej umowy? Na jakie wymierne efekty przy bardzo niskiej poczytności „KiCz” na naszym terenie liczy burmistrz?
W Radomsku z podobnej sprawy dotyczącej „KiCz” i starostwa robi się aktualnie ogromną aferę. Robią ja głównie ludzie związani z PiS. Ciekawe czy zdają sobie sprawę, że ich człowiek robi dokładnie to samo? Ciekawe, czy u nas w ogóle ktokolwiek zainteresuje się tą sprawą? Ja kiedyś odmówiłem w identycznej sytuacji ( w roku przedwyborczym) niejakiemu redaktorowi M.Z. ( z „KiCz” zresztą) podpisania umowy na promocję miasta ( w domyśle- siebie). Moje notowania w tym periodyku naturalnie gwałtownie spadły. Uważałem jednak, że wysoce nieetyczne byłoby wykorzystywanie gminnych pieniędzy na propagowanie własnej osoby (nawet pośrednio) w okresie przed wyborami. Obecnie sytuacja jest kropka w kropkę taka sama jak ta sprzed lat. Tyle tylko, że pan burmistrz Naczyński nie miał żadnych skrupułów. Jemu przecież wszystko wolno!

róża 
Stały Bywalec

Wysłany: 2010-03-11, 20:19   

Nie znam sie na tych przepisach, napisz o co chodzi z tym Radomskiem

Rogalita 
Ekspert

Wysłany: 2010-03-11, 20:40   

Kicz to trafne miejsce, niech leci...

PZ 
Forumator
Fringilla coelebs

Wysłany: 2010-03-11, 21:17   

A to zapewne pan Tmk będzie tam pisał wtyłowłazowe artykuliki :mrgreen:

apsik 
Wyjadacz

Wysłany: 2010-03-11, 21:27   

Jestem ciekawy tych "artykułów" poświęconych naszej władzy. Ciekawe jak się "redaktor" odniesie do zadłużenia gminy, zalania hurtowni agd, może żuci jakieś nowe wieści zaczerpnięte od samego źródła?

róża 
Stały Bywalec

Wysłany: 2010-03-11, 21:28   

Pan TMK jest z profesji dziennikarzem zatrudnionym w tej gazecie, więc chyba oczywistym jest, że będzie pisał artykuły, nie rozumiem Twojej sarkastycznej wypowiedzi, Ty też piszesz co chcesz , wszak żyjemy w wolnym, demokratycznym państwie i konstytucja zapewnia nam do tego prawo, więc proponuję trochę szacunku dla poglądów i przekonań innych.
Ostatnio zmieniony przez róża 2010-03-11, 21:35, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu