Forum Przedbórz Strona Główna
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
ZUK
Autor Wiadomość
Arsene Lupin 
Bywalec
specjalista

Wysłany: 2010-02-17, 16:50   

Różyczko, filozofie jakież to nowe słownictwo wprowadziłaś do swojego ubogiego języka polskiego, ho, ho...ale ad rem...
Czyżby Ci Twój małżonek, nawiasem mówiąc świetny kierowca :47 nie przekazał jak odbywał się wybór pracowników spółki do rady nadzorczej, otóż blond dziecino zostali oni wybrani przez kolegów z pracy większością głosów, mam na myśli Pan Wiesława W. I Pana Krzysztofa Borciucha, może masz żal że Twoja wybitna połówka nie załapała się do rady, a co do desantowca z Radomska zaprzeczysz, że szwagierek wziął człowieka z klucza politycznego????
Poczytaj trochę przepisy zanim zaczniesz wypisywać te bzdety, ale pracownicy spółki zasiadający w radzie nadzorczej spółki nie muszą mieć żadnych certyfikatów.

Arsene Lupin 
Bywalec
specjalista

Wysłany: 2010-02-17, 16:56   

Nara :szanowanko

Klasyk 
Forumator

Wysłany: 2010-02-17, 18:02   

Rada Nadzorcza ma zadanie dbać o wynik finansowy firmy i kontrolować firmę kosztowo i zadaniowo.
Jak może kontrolować firmę dwóch pracowników, którzy pracują w niej?
Czy oni zanegują jakieś działania dyrektora lub stwierdzą, ze jest przerost kosztów w którymś z działów i trzeba ciąść tam i zwalniać. Idea rady została totalnie wypaczona. :-(
To są bardzo dobrzy pracownicy, ale na swoich stanowiskach, gdyż jeden jest kierowcą a drugi chyba z wykształcenia murarzem. Ekonomia oraz finanse publiczne wydaje mi się, ze nie są ich najmocniejszą stroną.
Wydaje mi się, ze do zasiadania w radach nazdorczych z 100% udziałem gminy nie jest wymagane ukończenie kursu i zdanie egzaminu - tu mogę się mylić, ale choćby nawet zdaje się, ze osoby z gminy jeździły na taki kurs i mają odpowiednie papiery.

róża 
Stały Bywalec

Wysłany: 2010-02-17, 20:41   

Arsenku, czy Ty masz jakieś kompleksy, z przykrością stwierdzam, że Twoja wiedza jest niekompletna, spieszę Ci wyjaśnić, że jestem jeszcze Jozinem, Regalitą, Osetem, Tmk itd. Jestem wszechstronna w każdej dziedzinie, znam się biegle na procedurach rady nadzorczej, na oczyszczalni, na ustawach śmiećiowych, itd., a zapomniałabym jeszcze jestem żoną radnego, szwagierką burmistrza, żoną kierowcy, potrafię zmieniać słownictwo na poczekaniu, więc kim Ty jesteś wobec mnie........ Czy Ty masz jeszcze jakieś kompleksy, prócz tych o których wiem?

Arsene Lupin 
Bywalec
specjalista

Wysłany: 2010-02-17, 20:51   

Aż tak to bym Cię nie docenił. Nie pochlebiaj sobie dziecino :mrgreen:
Myślę, że najlepiej Cię doceniają Twoi podopieczni. Niech Opatrzność Boska nad nimi czuwa.

róża 
Stały Bywalec

Wysłany: 2010-02-17, 20:56   

Tylko tyle, myślałam, że napiszesz przynajmniej 10 linijek, a zapomniałam pracuję jeszcze w domu dziecka, sorki, że zapomniałam podam Ci adres Łódz ul Dziewanny, tam jest też ośrodek dla dzieci niesłyszących, zapraszam.

koniuszy
Wyjadacz

Wysłany: 2010-02-17, 21:30   

No ludzie, tu chyba temat o ZUKu :evil:

róża 
Stały Bywalec

Wysłany: 2010-02-18, 19:56   

Masz rację Koniuszy, szacuneczek Ci się należy.

graf61 
Guru

Wysłany: 2010-02-18, 21:23   

Ludzie, apeluję nie śmiećcie... ZUK i basta ( no teraz to właściwie- ZUK i Wod.-Kan.). ;-)

Dyrektor
Bywalec

Wysłany: 2010-02-21, 20:17   

Witam i Pozdrawiam Wszystkich
Po przeczytaniu informacji z ZUK nie wiem co napisać bo to co zostało napisane przez poszczególne osoby świadczy o nieznajomości tematu, ponieważ kompetencje i odpowiedzialność zgromadzenia wspólników/Burmistrza/ oraz rady nadzorczej i zarządu określa ksh natomiast kfalifikacje, wynagrodzenie i sposób powoływania rady nadzorczej określa RMS które mówi wyraźnie, że członkiem rady może być tylko osoba posiadająca uprawnienia nadane przez MS lub Radca Prawny - zwolniony z posiadania tego uprawnienia w związku z posiadanym stażem zawodowym. Wynagrodzenie członków rady liczone są w zależności od średniej krajowej i w takich spółkach może wynosić miesięcznie do 6-cio krotności średniej. Zgłoszenie przez zarząd do KRS członków rady nie posiadających uprawnień pociąga za sobą odpowiednie sankcje ale o tym Zarząd i Rada Nadzorcza wie
Pozdrawiam

Klasyk 
Forumator

Wysłany: 2010-03-12, 11:53   

Na mieście trwa wycinka drzew i gałęzi. Był pomysł, ze ZUK ma przejąć dostarczanie zrębki opałowej do szkoły - koszt inwestycyjny rębaka nie był wysoki, ale był to kolejny segment rynku, dzięki któremu mógł istnieć ZUK, a stałby sie firmą konkurencyjną dla istniejących podmiotów.

graf61 
Guru

Wysłany: 2010-03-12, 19:58   

Klasyku, gdyby ZUK to przejął, to pan burmistrz musiałby wycofać koncesję swojemu człowiekowi. Nierealne ! :lol: Nie wiesz kto dostarcza zrębki ?

róża 
Stały Bywalec

Wysłany: 2010-03-13, 19:05   

Z tego co słyszałam poprzedni człowiek, poprzedniego burmistrza dostarczał zrębki o ok. 100zł drożej niż obecny dostawca.

graf61 
Guru

Wysłany: 2010-03-14, 18:11   

Łatwo tak pisać pani radnej. Ja nie mam żadnej możliwości zweryfikowania tego rodzaju twierdzeń. W chwili obecnej najprostszej rzeczy nie można się w urzędzie dowiedzieć. Ale to się skończy niebawem... Są sposoby (prawne), żeby pewne informacje wyasygnować.

Klasyk 
Forumator

Wysłany: 2010-03-17, 19:52   

Zrąbka zrębce nie jest równa - jest dość dużo wskaźników, które opisują jakość zrębki- wilgotność, rozdrobnienie oraz rodzaj materiału - to wszystko może zrobić o wiele niższą cenę.
Dobrej klasy rębak kosztuje około 15.000 zł - na niego można pozyskać spokojnie dotację lub dofinansowanie z WFOŚIGW - kwestia tylko zwiezienia na plac gałęzi i odpadów - i tyle.

Odpowiedz do tematu