Różyczko, filozofie jakież to nowe słownictwo wprowadziłaś do swojego ubogiego języka polskiego, ho, ho...ale ad rem...
Czyżby Ci Twój małżonek, nawiasem mówiąc świetny kierowca nie przekazał jak odbywał się wybór pracowników spółki do rady nadzorczej, otóż blond dziecino zostali oni wybrani przez kolegów z pracy większością głosów, mam na myśli Pan Wiesława W. I Pana Krzysztofa Borciucha, może masz żal że Twoja wybitna połówka nie załapała się do rady, a co do desantowca z Radomska zaprzeczysz, że szwagierek wziął człowieka z klucza politycznego????
Poczytaj trochę przepisy zanim zaczniesz wypisywać te bzdety, ale pracownicy spółki zasiadający w radzie nadzorczej spółki nie muszą mieć żadnych certyfikatów.
_________________ Tylko szlachetne czyny są trwałe.
Rada Nadzorcza ma zadanie dbać o wynik finansowy firmy i kontrolować firmę kosztowo i zadaniowo.
Jak może kontrolować firmę dwóch pracowników, którzy pracują w niej?
Czy oni zanegują jakieś działania dyrektora lub stwierdzą, ze jest przerost kosztów w którymś z działów i trzeba ciąść tam i zwalniać. Idea rady została totalnie wypaczona.
To są bardzo dobrzy pracownicy, ale na swoich stanowiskach, gdyż jeden jest kierowcą a drugi chyba z wykształcenia murarzem. Ekonomia oraz finanse publiczne wydaje mi się, ze nie są ich najmocniejszą stroną.
Wydaje mi się, ze do zasiadania w radach nazdorczych z 100% udziałem gminy nie jest wymagane ukończenie kursu i zdanie egzaminu - tu mogę się mylić, ale choćby nawet zdaje się, ze osoby z gminy jeździły na taki kurs i mają odpowiednie papiery.
Arsenku, czy Ty masz jakieś kompleksy, z przykrością stwierdzam, że Twoja wiedza jest niekompletna, spieszę Ci wyjaśnić, że jestem jeszcze Jozinem, Regalitą, Osetem, Tmk itd. Jestem wszechstronna w każdej dziedzinie, znam się biegle na procedurach rady nadzorczej, na oczyszczalni, na ustawach śmiećiowych, itd., a zapomniałabym jeszcze jestem żoną radnego, szwagierką burmistrza, żoną kierowcy, potrafię zmieniać słownictwo na poczekaniu, więc kim Ty jesteś wobec mnie........ Czy Ty masz jeszcze jakieś kompleksy, prócz tych o których wiem?
Aż tak to bym Cię nie docenił. Nie pochlebiaj sobie dziecino
Myślę, że najlepiej Cię doceniają Twoi podopieczni. Niech Opatrzność Boska nad nimi czuwa.
_________________ Tylko szlachetne czyny są trwałe.
Tylko tyle, myślałam, że napiszesz przynajmniej 10 linijek, a zapomniałam pracuję jeszcze w domu dziecka, sorki, że zapomniałam podam Ci adres Łódz ul Dziewanny, tam jest też ośrodek dla dzieci niesłyszących, zapraszam.
Witam i Pozdrawiam Wszystkich
Po przeczytaniu informacji z ZUK nie wiem co napisać bo to co zostało napisane przez poszczególne osoby świadczy o nieznajomości tematu, ponieważ kompetencje i odpowiedzialność zgromadzenia wspólników/Burmistrza/ oraz rady nadzorczej i zarządu określa ksh natomiast kfalifikacje, wynagrodzenie i sposób powoływania rady nadzorczej określa RMS które mówi wyraźnie, że członkiem rady może być tylko osoba posiadająca uprawnienia nadane przez MS lub Radca Prawny - zwolniony z posiadania tego uprawnienia w związku z posiadanym stażem zawodowym. Wynagrodzenie członków rady liczone są w zależności od średniej krajowej i w takich spółkach może wynosić miesięcznie do 6-cio krotności średniej. Zgłoszenie przez zarząd do KRS członków rady nie posiadających uprawnień pociąga za sobą odpowiednie sankcje ale o tym Zarząd i Rada Nadzorcza wie
Pozdrawiam
Na mieście trwa wycinka drzew i gałęzi. Był pomysł, ze ZUK ma przejąć dostarczanie zrębki opałowej do szkoły - koszt inwestycyjny rębaka nie był wysoki, ale był to kolejny segment rynku, dzięki któremu mógł istnieć ZUK, a stałby sie firmą konkurencyjną dla istniejących podmiotów.
Łatwo tak pisać pani radnej. Ja nie mam żadnej możliwości zweryfikowania tego rodzaju twierdzeń. W chwili obecnej najprostszej rzeczy nie można się w urzędzie dowiedzieć. Ale to się skończy niebawem... Są sposoby (prawne), żeby pewne informacje wyasygnować.
_________________ graf61
Są granice, których nie wolno przekraczać.
Zrąbka zrębce nie jest równa - jest dość dużo wskaźników, które opisują jakość zrębki- wilgotność, rozdrobnienie oraz rodzaj materiału - to wszystko może zrobić o wiele niższą cenę.
Dobrej klasy rębak kosztuje około 15.000 zł - na niego można pozyskać spokojnie dotację lub dofinansowanie z WFOŚIGW - kwestia tylko zwiezienia na plac gałęzi i odpadów - i tyle.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum