Podziękować będzie musiał wraz z innymi gminami,bo takich zapomóg to gmina Kleszczów udzieliła chyba 13 w lutym i 7 w styczniu,więc to nie tak ,że nasz burmistrz to taki zdolniacha jest,bo takich jak on troszku więcej jest.
A tak na marginesie,za miedzą w gminie Kluczewsko z funduszy unijnych w roku 2008 pozyskano ok 2 mln złotych.
Nawet jakby burmistrz pozyskał 10 razy więcej, to i tak byłoby to niczym dla niektórych.Przecież pani wójt mogła dać te pieniądze innej gminie, ale cóż niektórzy będą zawsze niezadowoleni. Startujcie w wyborach na burmistrza i pokażcie co potraficie.
Nie kręcą mnie stanowiska, uważam,patrząc na kobiety na stanowiskach, że za szybko się starzeją , a ja w życiu mam inne wartości niż pogoń za stołkiem. Jestem szczęśliwą, realizującą się w życiu osobą dla mnie najwyższą wartością jest zdrowie moje i moich bliskich, więc na pewno tego nie zmienię i nie zamienię.
[ Dodano: 2010-03-15, 20:05 ]
Nie posiadam takiej wiedzy Apsiku.
Różo jeśli jesteś radną i nie posiadasz takiej wiedzy to bardzo niedobrze! Wypadałoby odrobić prace domową, albo ów wiedzę posiadasz, tylko nie ma czy się chwalić.
Przecież jak jesteś takim zatroskanym obywatelem to możesz wstąpić do gminy i zapytać, chyba, że masz co innego do roboty, a może o tym nie będę pisała teraz...leci fajny program.
Co to za fajny program pogoda? Sama zaczęłaś temat pozyskanych pieniędzy przez burmistrza i jak się okazuje wiesz tylko tyle że pozyskał 100000zł. Chętnie bym się przeszedł, ale wątpię aby ktoś mi udzielił rzetelnej odpowiedzi zresztą takie informacje powinny być udostępnione na stronie urzędu a nie utajone. Spadam fajne reklamy są na Polsacie. Pa
Widzę Rogalito, że ,,bardzo” się interesujesz pozyskiwaniem środków unijnych przez obecnego burmistrza. Ciekawe dlaczego nie byłeś tak dociekliwy, gdy rządził twój przyjaciel Graf . A on w ogóle nie pozyskał pieniędzy z unii, choć też mógł to zrobić. Był pierwszy nabór w latach 2004-2006 i inne gminy skorzystały. Jak Graf by pozyskał na budowę hali sportowej, szatni czy gimnazjum, to by go ludzie znów wybrali i nie musiał, by dojeżdżać jako spadochroniarz polityczny do zakładu komunalnego w Radomsku. Obecny burmistrz już pozyskał parę milionów pieniędzy unijnych i jest to opisane na stronach urzędu miasta. Nara.
Wysłany: 2010-03-15, 23:02
Nie honor dyskutować z głupszym, ale odpowiem:
Otóż tak. Każdy normalny człowiek, żeby kogoś, albo coś ocenić, będzie poszukiwał odniesień dających się zrównać, porównać współcześnie
Trudno porównać burmistrza MN z np. mitycznym królem Krezusem bo i to śmiechu warte porównanie nie tylko z przyczyn historycznych . Trudno porównać MN z WŚl. bo .... nie będę uzasadniał, każdy normalny wi.
Natomiast każdy normalny porównuje MN z obecnymi burmistrzami podobnych miasteczek w kraju i widzi swoje Polska to kraj wielkiej budowy.
W Przedborzu też, tylko że w kraju budują za pieniądze z Unii, a u nas za nasze
Filozofie starasz się bazować na niewiedzy ludzkiej. Prawdziwa kasa dla samorządów pojawiła się na szczęście dla Naczyńskiego praktycznie dopiero w 2008 roku. Wcześniej dofinansowywane były z reguły wielkie projekty. Sprawdziłem u ludzi z poprzedniej ekipy i wiem, że Przedbórz szykował wniosek dla zespołu oświatowego (hala, gimnazjum, szatnia) ale ze względu na długi czas wykonywania projektów technicznych nie zdążył na pierwszy nabór. Kolejnego już nie było. Naczyński miał wszystko gotowe. Wystarczyło w terminie składać wniosek. A on czekał nie wiadomo na co 2 lata i też kasa w programach unijnych się pokończyła. Mówisz o milionach złotych pozyskanych przez obecnego burmistrza. Z unii? Jak ty to liczysz? Cudowne rozmnożenie, chciejstwo? U nas robi się głównie za własne. Trzeszczący budżet o tym mówi.
Ochłap rzucony przez Kleszczów to kupa śmiechu w stosunku do kosztów całkowitych zbudowania gimnazjum. To taki wielki sukces, że Naczyński skorzystał z podpowiedzi na sesji czy komisji ze strony radnych, którzy mu temat zasygnalizowali? Kleszczów od lat daje drobne słabszym gminom. Wystarczy zajrzeć na ich BIP. Przykłady, proszę- luty 2010 - kasę dostaje 13 samorządów ( w tym Przedbórz, Lgota - 150 tysięcy, Dobryszyce, Kodrąb), styczeń 2010 - 7 samorządów ( w tym Radomsko i Powiat Radomszczański - 150 tysięcy), w 2009 samorząd Kleszczowa przekazał środki finansowe innym samorządom w czerwcu, sierpniu i październiku, w 2008 przekazał np. pomoc rzeczową w postaci 4 wozów pożarniczych - używanych czterem gminom w tym Jelcza 005 z 1992 r. Dobryszycom, w sierpniu 2008 przekazał kasę pięciu gminom w tym Gomunicom, Radomsku i Dobryszycom. Na tym kończę bo dalej nie chce mi się szukać. Dobrze że Naczyński pozyskał cokolwiek na budowę szkoły, ale nie róbmy jaj mówiąc o tym jako o sukcesie!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum